10 χρόνια φυλακή για τρία σπιρτόκουτα κάνναβη


Την ώρα που οι κύριοι Τσοχατζόπουλος, Καραμανλής, Παπανδρέου και λοιποί πολιτικοί "ηγέτες" είναι ελεύθεροι για να ξεστομίζουν όμορφα λόγια, με τσέπες γεμάτες από βρώμικο χρήμα, κάποιοι κλείνονται πίσω από τα σίδερα για χρόνια, για μικροποσότητες χασίς. Οι λόγοι είναι γνωστοί, η αστυνομία και όλος ο δικαστικός μηχανισμός πρέπει να απασχολήθούν με κάτι που να έχει ψωμί και να είναι εύκολο (ή τουλάχιστον πιο εύκολο από την αντιμετώπιση του εκάστοτε μαχαιροβγάλτη ανεξαρτήτου καταγωγής). Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώνονται για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, αποποινικοποίηση και αυτοδιάθεση του χόρτου για μείωση της βλάβης και απελευθέρωση εκείνων που πληρώνουν την υποκρισία μιας "καθαρής" κοινωνίας.
Ένα παράδειγμα της όλης υποκρισίας είναι και αυτό του Mike D., ενός Αφρικανού ράστα, πιστού στην κουλτούρα Μπαϊφάλ (Baay FaaL). Άμεση είναι η σχέση της συγκεκριμένης κουλτούρας με τη ράστα φιλοσοφία και το κάπνισμα χόρτου. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να εκτίει την ποινή που του επιβλήθηκε από δικαστήριο όπου δεν παρευρέθηκε. Η ποινή είναι 10 χρόνια για τρία σπιρτόκουτα κάνναβης που βρέθηκαν κοντά του το 2006. Ο άτυχος κρατούμενος είχε δηλώσει οτι δεν είναι δικά του και γι'αυτό δικάστηκε για εμπορία. Η δίκη έγινε ερήμην, αφού ο Μike είχε αλλάξει διεύθυνση και δεν ειδοποιήθηκε για να παρευρεθει. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη χώρα 8 περίπου χρόνια, δεν απέκτησε ποτέ χαρτιά που να του εξασφαλίζουν τη διαμονή στη χώρα ή τη δυνατότητα μετακίνησης, και άρα βρέθηκε εγκλωβισμένος στο ίδιο αδιέξοδο που βρίσκονται χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες. Πολλές φορές είχε δεχθεί αλόγιστη αστυνομική βία, εξαιτίας της καταγωγής και της κουλτούρας του και σαν αποκορύφωμα ήρθε η καταδίκη του σε 10 χρόνια για 3 σπιρτόκουτα με χόρτο.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ειρωνία είναι ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στη παραγωγή και κατανάλωση ινδικής κάνναβης και πολλά ναρκωτικά, στα οποία μάλλον δεν ανήκει, πουλιούνται νόμιμα στην αγορά όπως ο καπνός και το αλκοόλ...

    Υ.Γ. Η ασυλία των πολιτικών είναι ένα τεράστιο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή