6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ



Το 6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μάη, στη Παραλία Μοσχάτου.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της μουσικής, αναπτύχθηκαν με κοινωνιολογική και επιστημονική προσέγγιση τα επιχειρήματα που στηρίζουν τα αιτήματα της συνάντησης. Εξηγήθηκε με αριθμούς το πώς η απαγορευτική πολιτική στην ουσία ευνοεί το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών και γιατί η νομιμοποίηση της κάνναβης δεν είναι μόνο ζήτημα ελευθερίας, αλλά έχει και σαφείς προεκτάσεις στο θέμα της δημόσιας υγείας. Αναφέρθηκαν τα παραδείγματα χωρών, όπου η αντιαπαγόρευση δούλεψε στην πράξη και φυσικά, αναπτύχθηκε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα θύματα της ελληνικής κοινωνίας που σχετίζονται με "απαγορευμένες ουσίες" εντός και εκτός των φυλακών μας.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Γιώργης Οικονομόπουλος,ιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων, η δικηγόρος Ελεάνα Ιωαννίδου, εκπρόσωποι της "Συμμαχία,αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά", o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νίκος Σελάς, δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου, ο Κωνσταντίνος Κουκόπουλος από τη Φιλιλέυθερη Συμμαχία, ο Γιάννης Ιωαννίδης από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πάνος Λάμπρου, διευθυντής της εφημερίδας "Εποχή" και μέλος της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, ο Τάσος Κρομμύδας, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων.

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης, τα μουσικά σχήματα Deus ex Machina, One Drop Forward, Skaribas και κομμάτι του vj show του Κενού Δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου